Citeam saptamanile trecute un articol foarte interesant despre importanta de a avea un birou curat pe care sa iti desfasori activitatea.

Motivele sunt diverse si trateaza in principiu setarea mentala si linistea acestuia.

Citind,  mi-am dat seama, ca exact aspectele la care apela articolul respectiv se pot extrapola in toata viata unui individ.

Toate acele sfaturi despre cum sa iti cresti productivitatea si creativitatea stau la baza implinirii personale in sine.


Înconjoară-te de productivitate


Oamenii fericiti sunt oamenii care isi desfasoara activitatea in mediul cel mai potrivit pentru ei.

De exemplu, eu am o toleranta extrem de scazuta la caldura. Pentru mine vara este un supliciu, iar randamentul meu scade vertiginos in acea perioada a anului.

De asemenea am un randament foarte scazut atunci cand creez un text sau cand pun o idee pe foaie daca in incapere este galagie.

Sau daca imi bate lumina in ecranul monitorului. Sau daca este dezordine in incapere. Sunt sigur ca stii la ce ma refer.

Este imperativ ca mediul in care iti desfasori activitatea sa fie un mediu propice pentru tine.

Daca esti antreprenor sau liber profesionist, aceasta sarcina este extrem de usoara pentru ca depinde exclusiv de tine sa iti asiguri acest mediu.

In schimb, daca esti angajat, cauta sa iti ajustezi mediul de lucru in concordanta cu ceilalti oameni cu care lucrezi.

Fii deschis si sincer cu sefii tai si asigura-te ca ei stiu care sunt conditiile pe care trebuie sa ti le asigure pentru ca tu sa poti performa la 100%.

In acelasi timp, chiar daca mediul in care lucrezi nu este exact cum ti-ai dori, incearca sa iei partea buna din fiecare situatie.

Invata din fiecare experienta si condu prin puterea exemplului. Discuta cu colegii tai si cu siguranta veti putea ajunge la un numitor comun.


Mediul cel mai important


Pe langa mediul in care iti desfasori activitatea, mai exista inca un mediu la fel de important (daca nu chiar mai important) de care trebuie sa tii seama. Mediul familial.

Cunosc o multime de oameni exceptionali, cu un potential enorm, inteligenti, muncitori si buni la suflet care ar putea realiza orice isi doresc in viata, insa din cauza dezechilibrului familial, raman plafonati si profund neimpliniti in propria lor viata.

Fericirea si implinirea sufleteasca referitoare la familie si camin este extrem de importanta in natura umana.

Da, poti fi de succes fara sa ai “noroc in dragoste”, insa cu siguranta nu vei simti implinirea maxima in viata.

Iar acesta e cazul fericit. Cazul nefericit este cand ai “ghinion in dragoste”. Mai exact, atunci cand te afli intr-o relatie otravitoare care iti aduce doar energie negativa si nimic constructiv.

Este de datoria ta, pentru a avea un aport energetic si motivational bun, sa cauti echilibru sufletesc alaturi de persoana potrivita tie.

Mediul familial este mediul care poate compensa un mediu precar la locul de munca.

In caldura caminului tau trebuie sa te retragi in fiecare zi si sa-ti incarci bateriile. Sa te umpli de bucurie si iubire.

Sa iti amintesti in fiecare zi de ce faci ceea ce faci, de ce obiectivele tale majore trebuie indeplinite.

Fara liniste si echilibru interior oferite de familie, drumul tau spre implinire, independenta si succes va avea de suferit.

In plus, prin natura noastra umana, tindem sa realizam lucruri mult mai marete ”pentru familie” decat o facem pentru noi insine.

Astfel, familia ta, care iti ofera fericire si bucurie, reprezinta sursa numarul 1 de motivatie in depasirea conditiei actuale si realizarii lucrurilor marete in viata ta.

Resetare Parola
Te rog introdu adresa de e-mail. Vei primi o noua parola prin e-mail.