Suntem cu totii fiinte umane. Iar fiintele umane simt nevoia de socializare, de interactionare dar si impartasire a experientelor, ideilor, nemultumirilor. Orice.

Suntem interconectati unii cu altii chiar daca aparent traim o viata solitara in secolul 21.

Atunci cand ne intalnim sau cand interactionam, facem schimb de energii, idei si comportamente, atat la nivel mental cat si spiritual. Voluntar sau involuntar, voit sau accidental.

Din acest motiv, pentru a fi liber si independent, ai nevoie de o integrare fina si placuta in societate.


Pânza fiecărei zile


Avem nevoie de oamenii din jurul nostru in absolut fiecare zi.

Faptul ca ai curent pentru a-ti porni laptopul sau pentru a-ti alimenta telefonul cu care intri pe internet, se datoreaza unor oameni care lucreaza pentru ca tu sa ai curent.

Internetul si toate site-urile utilizate de fiecare dintre noi sunt create si puse la dispozitie de oameni.

Hainele pe care le imbracam, cartile pecare le citim, trotuarul pe care mergem la birou, apa pe care o bem si mancarea pe care o mancam.

Absolut tot ce ne face viata mai usoara, frumoasa si sigura se datoreaza lucrurilor pe care alti oameni le fac pentru ca noi sa putem beneficia de ele.

Si de aceea vreau sa te intreb:

Tu cat de mult timp investesti in relatiile interumane si in imaginea ta in societate?

Stii ce ai de facut pentru a-ti construi aceasta imagine autentica (nu doar sa joci un rol)?

Cat de mult esti atent la oamenii din jurul tau?

Cand ai oferit ultima oara un zambet vanzatorului de la magazin?

Sau de cate ori spui multumesc oamenilor care fac gesturi mici dar frumoase?


Tu ești societatea


Ne traim viata in 2017 la o viteza debordanta si o facem pentru ca mediul si tehnologia ne ajuta.

Aceasta viteaza insa aduce dupa ea si un trai derizoriu si haotic, lipsit de puterea de a observa sau de a simti, fara a ne opri si a gandi, ceea ce ne face sa ne pierdem.

Oamenii invingatori (oamenii impliniti si de succes), pe de alta parte, se opresc si privesc si in jurul lor.

Se opresc si analizeaza oamenii, societatea si mediul in care isi desfasoara activitatea.

Pentru ei societatea reprezinta un mediu extrem de valoros, din care invata mereu si pentru care se pregatesc mereu.

Pentru ei este extrem de important sa fie activi in societate, sa fie placuti si versatili, sociabili si capabili de a lega punti care sa-i ajute in obiectivele lor.

Oricat de mult dorim sa ignoram realitatea in care traim, pana nu o vom confrunta si pana nu ne vom aduce propria participatie pentru a face o lume mai buna, nu vom cunoaste adevarata satisfactie in viata.


3 pentru societate


Sunt zeci de lucruri pe care este bine sa le faci pentru a fi o parte importanta si valoroasa in mecanismul activ al societatii.

Insa daca ar trebui sa aleg trei actiuni cu care consider ca fiecare dintre noi este dator sa inceapa integrarea proprie dar si imbunatatirea societatii in care isi desfasoara activitatea,  acestea ar fi:

Fii persoana ideală

Investeste in abilitatile care iti permit sa interactionezi propice si autentic cu societatea. Comunicare, negociere, colaborare, interactiune, empatie sau profesionalim sunt doar cateva abilitati importante pentru a fi o persoana sociabila si placuta, prospera si implinita.

Adu valoare societății

Devii o persoana valoroasa in societatea in care traiesti, in momentul in care aduci valoare acelei societati. Atunci cand ajuti comunitatea sa progreseze. Cand le rezolvi probleme, le aduci solutii. Cand esti o persoana proactiva si pozitiva care inspira aceste valori si celorlalti. Este imperativ sa gasesti modalitatile prin care poti ajuta societatea, pentru ca societatea sa te ajute apoi sa ajungi acolo unde iti doresti.

Dă înapoi societății

Cand ajungi sus, nu uita ca te afli acolo in mare parte datorita oamenilor sau mecanismelor construite de alti oameni. Dupa cum iti spuneam si la inceputul articolului, oriunde te invarti si orice faci, poti face aceste lucruri pentru ca niste oameni au conceput si construit tot ce te inconjoara si tot ce iti usureaza munca. Odata ajuns la implinire si succes nu uita sa te indrepti si tu spre oameni si societate, donand timp, energie si bani pentru o societate mai frumoasa, pregatita si prospera.


1 pentru tine


Pentru tine, in decursul vietii tale, va exista mereu o singura societate. Nu doua, nu trei, nu zece. Una singura.

De aceea, fiecare este responsabil de modul in care alege sa se integreze in societate, modul in care ne aducem contributia societatii si modul in care o ajutam la randul nostru sa evolueze.

Doar impreuna suntem cu adevarat puternici. Doar impreuna putem realiza orice.

Mingea este acum la tine. Cum alegi sa o joci?

Leave a Reply

Resetare Parola
Te rog introdu adresa de e-mail. Vei primi o noua parola prin e-mail.